Menu

Gillberga socken

Minimera
Gillberga
Gillberga är en liten socken med drygt 800 invånare i sydvästra Värmland. Tack vare dess gynnsamma läge längs Byälven bosatte man sig här redan så tidigt som i stenäldern.
Minimera
Artiklar

Välbesökt informationsmöte för Nattpatrullerna

Informationsmötet den 5 december blev verkligen välbesökt. Vi var fler än 50 personer som ville lyssna på poliserna Bengt Hallstensson och Peter Molinder. Det har hänt mycket i vårt område och vi känner oss inte helt trygga. Dessutom fick vi besök också från Kila och Långserud.

Vad fick vi veta av poliserna? Brottsligheten just nu är mest stölder. Det rör sig troligen om ligor som stjäl diesel och fordon samt gör inbrott i bostäder, verkstäder, uthus m m. Man är då främst ute efter guld, kontanter, mindre dator och modern mobiltelefoner. Brotten kan göras vid alla tillfällen på dagen och man tar sig oftast in i tomma lokaler. Det har inte förekommit vapen eller våld, utan misstänkta försvinner snabbt från platsen.
 

Polisen arbetar med vägspärrar och undersöker särskilt tungt lastade fordon med och utan släp. Ofta finns man utefter E18.

Vad kan vi nattpatrullanter göra för att för att bli mer effektiva? I vårt område är Nysäter mest drabbat från grusgropen och t o m Macken. Tänk på det när ni är ute och kör. Bilar från Norra Gillberga kan kanske också köra en tur till Nysäter.

Det kan vara problem att nå polisen på telefon 11414. Vi kan därför istället använda följande nummer: 010 569 22 37 för att komma fram till polisens ledningscentral.
Vi kommer också att använda vår hemsida för att sprida information mellan oss och material vi får från polisen.

<< Tillbaka
  • 6 december 2013
  • Antal visningar: 6449
Kategorier: Artikel
Skriv ut

Theme picker