Menu

Gillberga socken

Minimera
Gillberga
Gillberga är en liten socken med drygt 800 invånare i sydvästra Värmland. Tack vare dess gynnsamma läge längs Byälven bosatte man sig här redan så tidigt som i stenäldern.
Minimera
Artiklar

Lyckad soaré i Gillberga

Operation Smile – Lyckad soaré i Gillberga

Gillberga Kyrkokör arrangerade för fjärde gången en soaré för barn födda med läpp-, käk och gomspalt. Det är Roland i Tôrp som brinner för att hjälpa dessa barn och initiativtagare till ett par timmars underhållning med kyrkokören och lokala musikaliska förmågor som medverkande. Mellan 60 och 70 personer hade samlats i Gillberga sockenstuga. Den här gången kunde Roland inte själv medverka utan programmet leddes av kyrkokörens ledare Jörgen Tillström och till auktionist för inlämnade paket och gåvor hade man rekryterat Kjell Olsson från Säffle.

Vilka fantastiska förmågor och vilket engagemang berömde Kjell Olsson evenemanget. Över 16 000 kronor fick man in vilket innebär att man kan hjälpa sex barn till ett liv lyckligt leende. Varje operation kostar 2 400 kronor och genomförs av engagerade läkare och sjuksköterskor på ideell väg. Det är utrustning och transporter som kostar. Operation Smile Sverige har sitt säte i Stockholm. De har också ett 90-konto vilket man kan använda om man vill ge stöd till dessa operationer. Kontonumret är 900-2221. Genom att läsa på Operation Smile hemsida, www.operationsmile.se kan man förstå Roland Johansson i Tôrp engagemang för dessa barn födda med läpp-, käk- och gomspalt.

Avslutningsvis tackade Jörgen Tillström Kjell Olsson, de medverkande och den generösa publiken till det lyckade resultatet av dagens soaré.

Kurt R Gustafson

<< Tillbaka
  • 29 maj 2013
  • Antal visningar: 3348
Kategorier: Artikel
Taggar:
Skriv ut

Theme picker