Menu

Gillberga socken

Minimera
Gillberga
Gillberga är en liten socken med drygt 800 invånare i sydvästra Värmland. Tack vare dess gynnsamma läge längs Byälven bosatte man sig här redan så tidigt som i stenäldern.
Minimera
Artiklar

Beredskapsnivån på Nysäters brandstation

Om Information avseende beredskapsnivån på Nysäters brandstation

Den 1 juni 2013 övergår Nysäters brandstation till en beredskapsnivå som Räddningsvärn. Förändringen sker med orsak av att det saknats möjlighet att bemanna ett schema med två brandmän i beredskap dygnet runt såsom det sett ut fram tills nu. Från och med 1 juni bemannas brandstationen med ett räddningsvärn på (till en början) nio personer som besvarar larm om de har möjlighet. Baserat på egen erfarenhet och erfarenheter från andra räddningsvärn är bedömningen att det kommer att bli mycket sällan som larm inte kan besvaras av station Nysäter på grund av avsaknad av brandmän.Station Nysäter har mellan 70-80 st larm per år varav drygt 40 st är IVPA.Operativa konsekvenserRäddningsvärnet i Nysäter kommer att larmas på samma typer av larm som tidigare. Insatsområdet har inte ändrats. Station Säffle (stn 30) larmas redan idag på samtliga räddningstjänstuppdrag inom station Nysäters (stn 32) område.Vid IVPA-larm inom Nysäters insatsområde kommer även station Säffle att larmas. Utryckningen avbryts om station Nysäter kvitterar (dvs är på väg) eller det kan förväntas att ambulans kommer först till platsen.Vid räddningstjänstuppdrag inom den nordöstra delen av Nysäters insatsområde kommer tjänstgörande befäl vara uppmärksamma på att begära förstärkning av Värmskogs räddningsvärn om det inte är uppenbart onödigt. Det rör sig om ett område öster om Byälven och norr om vägfärjan i Högsäter och upp till kommungränsen.

Samma personalgrupp brandmän som tidigare ingick i beredskapen i Nysäter kommer framöver att ingå i räddningsvärnet. På sikt kommer en ökning av antalet brandmän ingående i räddningsvärnet att ske. Övningstiden hålls oförändrad jämfört med tidigare, likaså utrustningsnivån.En utvärdering av de operativa förändringarna kommer att genomföras under oktober.

Källa: Mattias Larsson, Räddningschef

<< Tillbaka
  • 7 juni 2013
  • Antal visningar: 3291
Kategorier: Artikel
Taggar:
Skriv ut

Theme picker