Menu

Gillberga socken

Minimera
Gillberga
Gillberga är en liten socken med drygt 800 invånare i sydvästra Värmland. Tack vare dess gynnsamma läge längs Byälven bosatte man sig här redan så tidigt som i stenäldern.
Minimera
Artiklar

Gillberga Kyrkokör arrangerade för fjärde gången en soaré för barn födda med läpp-, käk och gomspalt. Det är Roland i Tôrp som brinner för att hjälpa dessa barn och initiativtagare till ett par timmars underhållning med kyrkokören och lokala musikaliska förmågor som medverkande. Mellan 60 och 70 personer hade samlats i Gillberga sockenstuga. Den här gången kunde Roland inte själv medverka utan programmet leddes av kyrkokörens ledare Jörgen Tillström och till auktionist för inlämnade paket och gåvor hade man rekryterat Kjell Olsson från Säffle.

  • 29 maj 2013
  • Antal visningar: 3380

Annikas fik eller Nysäters Café och Delikatess som det heter har öppnat i före detta Fantasias lokaler i Nysäter. Det är Annika Westerlind som öppnat ett kombinerat Café och matställe med försäljning av lokalt producerade produkter som livsmedel och hantverk. Genom sitt engagemang i Gillberga utvecklingsgrupp och kontaktperson för utställare och producenter vid Matmässan i Nysäter har hon fått kontakter och kan därigenom erbjuda sina kunder lokalt odlat och producerat och samtidigt erbjuda hemlagat lunchalternativ eller en fika med hembakat bröd.

  • 26 maj 2013
  • Antal visningar: 3752

Gillberga Utvecklingsgrupp är en av medlemsorganisationerna i Hela Sverige ska Leva/Värmland. Hela Sverige ska Leva i samarbete med Omsställning Sverige och Studiefrämjandet med flera organisationer har arrangerat en weekendkurs i Göteborg under rubriken International Focus weekend for inner transition. Det innebar i praktiken att man genom olika övningar förstod sambandet mellan våra tankar och handlingar och hur det kan på verka oss på olika områden.  

  • 1 maj 2013
  • Antal visningar: 3306
RSS

Theme picker