Menu

Gillberga socken

Minimera
Gillberga
Gillberga är en liten socken med drygt 800 invånare i sydvästra Värmland. Tack vare dess gynnsamma läge längs Byälven bosatte man sig här redan så tidigt som i stenäldern.
Minimera
Artiklar
Årsmöte med Gillberga Utvecklingsgrupp

Gillberga utvecklingsgrupp har hållit årsmöte. Av verksamhetsberättelsen för 2015 framgår att man genomfört flera uppskattade aktiviteter.

Mat och trädgårdsmässan vid marknadsbodarna i Nysäter genomfördes i samarbete med Gillberga Hembygdsförening och LRF Norra Säffle för femte gången är alltid populär bland utställare och besökare. Påskparaden med korvgrillning vid Nysäters Bygdegård är ett uppskattat evenemang av barn och föräldrar, de flesta utklädda på traditionellt vis.

 • 29 februari 2016
 • Antal visningar: 6439
Årsmöte med Gillberga PRO

Gillberga PRO har hållit årsmöte i Nysäters Bygdegård. Utöver sedvanliga årsmötesförhandlingar var det underhållning på gitarr av Ajman Tallaj från Säffle. Vid fikat överraskade föreningens äldsta medlem Sonja Svensson med en jubileumstårta som hon bakat själv. Sonja är 95 år och har varit medlem i PRO Gillberga i många år...

 • 29 februari 2016
 • Antal visningar: 6511

Säffle Kommun, i samarbete med LRF Säffle Norra, Företagarna Säffle, Kilas och Svanskogs Byalag, samt Gillberga Utvecklingsgrupp, bjuder in till två landsbygdsföretagarmöten i mars. Det första, som hålls i Nysäters Bygdegård den 9 mars kl. 18:30 kommer att handla om möjligheter till praktikplatser, energibesparing och landsbygdsföretagarens syn på framtiden. Det andra, som ska äga rum den 16 mars kl 18:30 i Skäggebyn Bygdegård i Svanskog, kommer att ge information om finansiering med hjälp av Leaderprogrammet och kommer det att pratas om hur vi kan locka fler turister till landsbygden. Förutom att det finns mycket information att hämta, är kvällarna också ett utmärkt tilfälle att lära känna fler kollegaföretagare och ta del av varandras idéer och synpunkter.

Man kan anmäla sig till Birgitta Bruce, tel. 0533-681328, e-mail birgitta.bruce@saffle.se senast den 4 mars resp 11 mars.

 • 18 februari 2016
 • Antal visningar: 4927

Nu när vädret är så pass milt är det perfekt läge att börja tänka på en mat- och trädgårdsmässa. Vi i Nysäter har börjat planera för årets ´äldsta i länet´, som ska äga rum den 21 maj. Du som producerar mat i Värmland eller norra Dalsland, eller gör/säljer trädgårdsprodukter eller tjänster, kan anmäla ditt intresse genom vår officiella hemsida. Besökare får än så länge noja sig med vetskapen att den kommer att finnas igen.

 • 9 februari 2016
 • Antal visningar: 5366

Igår kväll möttes utvecklingsgrupperna av både Långserud och Gillberga samt framtidsgruppen av Sillerud för att bekanta sig med varandra och höra vad varje grupp gör. Många utmaningar i små orter som dessa är likadana, men det finns olika sätt att titta på de och olika prioteringar. Genom att lyssna på varandra hoppas vi kunna lära från varandra och dra nytta av de olika erfarenheter man har. Tre vet mer än en. Det var en trevlig kväll, och det bestämdes att det blir en fortsättning på slutet av året.

 • 9 februari 2016
 • Antal visningar: 5371

Det är dags för alla slags årsmöten igen. För att underlätta för alla har Hembygdföreningen och Utvecklingsgruppen beslutat att köra de på samma eftermiddag, söndag den 28 februari, så att man inte behöver åka två gånger. I fjol fungerade det jättebra. Mellan de två mötena hålls en kort paus.

Kom ihåg att alla Gillbergabor är medlem i Utvecklingsgruppen, så alla är mycket välkomna.

 • 3 februari 2016
 • Antal visningar: 5447

Gillbergas hemsida har fått en uppdatering. Den ser lite modernare ut. Färgerna är lite fräschare men den viktigaste ändring är att den nu är responsive, alltså det går nu lika bra att läsa den i mobilen som det går på datorn.  

Hemsidan ger information om evenemang, företag, föreningar, aktiviteter o.s.v., men den stora utmaning är att hålla den uppdaterad. Hör gärna av dig om du vet om en aktivitet som inte finns i kalendern än, eller om du inte hittar en förening eller ett företag du känner till. Om du har en nyhet med anknutning till Gillberga, då är du också välkommen att skicka in den via Kontakta-oss.

 • 1 februari 2016
 • Antal visningar: 5129
RSS

Theme picker