Menu

Gillberga socken

Minimera
Gillberga
Gillberga är en liten socken med drygt 800 invånare i sydvästra Värmland. Tack vare dess gynnsamma läge längs Byälven bosatte man sig här redan så tidigt som i stenäldern.
Minimera
Artiklar

Årsmöte med Gillberga Utvecklingsgrupp

Årsmöte med Gillberga Utvecklingsgrupp

Gillberga utvecklingsgrupp har hållit årsmöte. Av verksamhetsberättelsen för 2015 framgår att man genomfört flera uppskattade aktiviteter.

Mat och trädgårdsmässan vid marknadsbodarna i Nysäter genomfördes i samarbete med Gillberga Hembygdsförening och LRF Norra Säffle för femte gången är alltid populär bland utställare och besökare. Påskparaden med korvgrillning vid Nysäters Bygdegård är ett uppskattat evenemang av barn och föräldrar, de flesta utklädda på traditionellt vis.

Gillberga Bygdeblad, med en upplaga om 1 000 exemplar, utkommer fyra gånger per år och är en uppskattad läsning enligt många kommentarer. Den finns för övrigt på Utvecklingsgruppens hemsida: www.gillberga.se  Där finns också länkar till föreningar och företag i Gillberga samt en evenemangskalender för dem som vill annonsera sina program.

Den lokala och uppskattade Gillberga äppelmust producerades för tredje året. En kall vår gjorde att det endast blev 500 kilo äpplen som pressades till must vid Gärdets Musteri i Klässbol. Musten fanns till försäljning på Nysäters Café och delikatess och var slutsåld redan vid nyår.

Vid årsmötet utsågs en ny styrelse för Gillberga Utvecklingsgrupp. Som tidigare kommer styrelsen att delta i träffar som Säffle kommuns näringslivsenhet bjuder in till och man kommer också att ha synpunkter på olika frågor som kan dyka upp under det kommande året.

Kurt R Gustafson

<< Tillbaka
  • 29 februari 2016
  • Antal visningar: 6348
Kategorier: Nyhet
Taggar:
Skriv ut

Theme picker