Menu
Minimera
Att göra i Gillberga

Badhus (bastu)

Vid hamnen finns en fin restaurerad badhus där män och kvinnor har varsin badkväll under vintermånaderna. Under sommarmånaderna finns möjlighet att hyra bastun.

Gästhamn

I Nysäter vid Vikingaleden finns en trevlig gästhamn för både båtar och husbilar. En ny lekplats för barnen och en fin badplats finns också på plats. Mer specifik information finns här

Cykla

Gillbergas varierande natur är ett utmärkt område för en cykeltur. Du kan cykla längs sjöar, över kullar och genom skogen, och om du också är kulturintresserad finns det olika muséer och andra sevärdheter att cykla till. Det finns flera möjligheter till en god fikapaus eller lunch under vägen. Mountainbikes finns att hyra, cykelturer att ladda ner, och får du en punktering eller andra problem kan cykelverkstaden hjälpa dig på väg igen.

Fågelskådning

Naturreservatet Gillbergasjön är en viktig livsmiljö för en stor mängd av fågelarter. Läs mer om Gillbergasjön och vilka arter man skulle kunna skåda här.

Plocka bär

I Gillberga finns Värmlands enda självplockställe av amerikanska bläbär. Plockningssäsongen är vanligtvis från sen juli till september.

Geocaching

Oavsett vädret kan man alltid gå på en skattjakt. Det finns flera caches i området.

Hasslerudsparken

Några gånger om året är det dans i Hasslerudsparken. Håll koll på kalendern.

Hästridning

Boulespel

Skidspår

Vandra

Fotboll

Fiska

Tennis / minigolf / grill

Minimera
Evenemang i Gillberga

Ett antal evenemang återkommer varje år.

Valborgmässoafton

Den 30 april från kl. 21.00 firas Valborgmässoafton med en stor brasa på kullen vid de gamla marknadsbodarna. Kylan må vara påtaglig än, men brasan och kaffet värmer. En talare talar och kyrkokören sjunger vårsånger och avslutar traditionsenligt med det vackra Värmlands Visa. När brasan når sitt slut är det dags för ett stort fyrverkerispektakel. 

Mat- och Trädgårdsmässa

Samlarsmässa

Vikingating

Nysäters Marknad

Julmarknad

Midvintermarknad